Polityka Prywatności

I. Ochrona danych osobowych

1. Administratorem danych osobowych Użytkowników jest Focus Hotels S.A. z siedzibą w Bydgoszczy, ul. Fordońska 40, która przetwarza dane osobowe Użytkowników zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (t. j. Dz.U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.).

2. Dane osobowe zawarte w formularzu kontaktowym przetwarzane są przez administratora w celu udzielenia odpowiedzi na zapytania Użytkownika. Administrator może także przetwarzać te dane w swoim usprawiedliwionym celu polegającym na prowadzeniu marketingu bezpośredniego produktów i usług własnych.

3. Dane osobowe zawarte w zapisie na Newsletter przetwarzane są przez administratora w celach marketingowych.

4. Przesyłanie informacji handlowej Użytkownikom za pomocą środków komunikacji elektronicznej (e-mail, SMS) wymaga zgody Użytkownika.

5. Administrator ma prawo uzależnić świadczenie swoich usług i korzystanie z Serwisu od weryfikacji danych osobowych Użytkownika.

6. Użytkownik ma prawo dostępu do swoich danych w każdym czasie, jak również prawo do ich poprawiania oraz żądania ich usunięcia.

7. Użytkownik jest zobowiązany do podania w formularzu prawidłowych danych oraz ich aktualizacji.

8. W przypadku powzięcia wątpliwości co do zgodności z prawdą bądź aktualności podanych przez Użytkownika danych w formularzu rejestracyjnym, administrator może zablokować profil do czasu wyjaśnienia sprawy.

9. Administrator może odmówić usunięcia danych osobowych Użytkownika, jeżeli dalsze przetwarzanie tych danych przez Administratora jest konieczne oraz dopuszczalne na podstawie przepisów prawa, w tym jeśli Administrator otrzyma i utrwali dowód, że Użytkownik swoim zachowaniem naruszył postanowienia Regulaminu lub obowiązujące przepisy prawa, a zachowanie danych jest niezbędne do wyjaśnienia tych okoliczności i ustalenia odpowiedzialności Użytkownika.

10. Administrator może udostępniać dane osobowe użytkowników właściwym organom władzy publicznej i wymiaru sprawiedliwości działającym na podstawie i w granicach przepisów prawa bądź osobom trzecim, jeżeli obowiązek udostępnienia danych na ich żądanie wynika z przepisów prawa.


II.Pliki „cookies”

1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach „cookies”.

2. „Cookies” to dane informatyczne, wysyłane przez serwis, a zapisywane na urządzeniu końcowym (komputerze, laptopie czy smartfonie), które zostało użyte do przeglądania serwisu. W „cookies” zapisane są informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania serwisu, pozwalając rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić serwis, w sposób dostosowany do jego indywidualnych preferencji.

3. Pliki „cookies” używane są przez Administratora, żeby lepiej dopasować serwis do oczekiwań i preferencji użytkownika, optymalizować jego działanie , utrzymywać sesję użytkownika oraz tworzyć anonimowe, zagregowane statystyki w celach analitycznych.

4. W serwisie stosowane są dwa rodzaje plików „cookies” – sesyjne oraz stałe. „Cookies sesyjne” są plikami tymczasowymi, które pozostają na urządzeniu użytkownika do wyłączenia przeglądarki internetowej. „Cookies stałe” pozostają na urządzeniu użytkownika określony w parametrach plików „cookies” czas lub do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.

5. Użytkownicy mogą zablokować automatyczną obsługę plików „cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej. Szczegółowe informacje o sposobach zarządzania „cookies” są dostępne w pomocy przeglądarki internetowej.

6. Ograniczenia w stosowaniu plików „cookies” mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne w Serwisie.

7. Pliki „cookies” zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być także przez współpracujących z Administratorem reklamodawców oraz partnerów.